De CrossFit Methode

Bij CrossFit trainen we alle onderdelen van fit zijn. Kracht, snelheid, balans, conditie en mobiliteit. Deze manier van trainen maakt je een complete sporter en zorgt voor een gezond lichaam. Doordat veel mensen slechts op één manier trainen, verliezen ze kracht en mobiliteit. CrossFit is een sport op zich zelf, maar kan ook prima als ondersteuning dienen voor andere sporten.

Health & Fitness Check

Om het beste uit je training te kunnen halen, zal je eerst moeten weten wat het beste startpunt is. Tijdens de Health & Fitness check kom je er achter wat je sterke en zwakke punten zijn. Samen met je coach bespreek je je doelen en maak je een plan van aanpak. Hiermee ga je daarna heel gericht aan de slag in de Fundamentals.

De Fundamentals

Deze 1-op-1 training is op maat gemaakt aan de hand van jouw doelen en de Health & Fitness Check. Het omvat onder andere:

  • Techniek trainingen van diverse barbell en bodyweight oefeningen.
  • Kracht-, conditie- en mobiliteitstrainingen en methodes.
  • Voeding, herstel en lifestyle advies.

Personal Coaching

De Fundamentals zijn de eerste investering in je gezondheid. We leggen een zeer belangrijke basis waar je de rest van je leven enorm veel aan gaat hebben. We geven deze lessen in de vorm van Personal Coaching. Zo kunnen we heel gericht aan de slag om jou voor te bereiden op de intensieve CrossFit groepstraining.

Krachttraining

CrossFit is heel bewust juist niet gefocused op één type kracht-oefening. De combinatie van diverse trainingtools geven je een hele uitdagende en gevarieerde les, met de mogelijkheid om kracht, conditie én lenigheid te trainen.

Conditietraining

Bij CrossFit noemen we dit onderdeel de Metcon. Deze manier van trainen is uniek in de sport van CrossFit. Omdat we in een circuit veel verschillende trainingsmiddelen combineren krijg je in een hele korte tijd een top workout. Hoe hoger de intensiteit hoe sneller jouw progressie om super fit te worden.

Lifestyle

Als je de smaak te pakken hebt, wil meer bereiken en sneller resultaten behalen. We geven je advies op het gebied van voeding om snel in shape te komen. We gaan in op herstel en het nut van bepaalde supplementen.